Jouw veiligheid is onze prioriteit

Vinted vindt jouw persoonlijke veiligheid heel belangrijk. We werken actief aan het creëren van tools en regels om onze community continu te verbeteren – of je nu een koper of een verkoper bent. Dit is wat je moet weten over onze belangrijkste veiligheidsprocedures.

Kopersbescherming

Als je via Vinted een aankoop doet, is de Kopersbescherming automatisch van toepassing. Bij onze Kopersbescherming zit ons restitutiebeleid, veilige betalingsprocessen en ondersteuning van onze klantenservice inbegrepen. Lees hier hoe we de Kopersbescherming berekenen

Terugbetalingsbeleid

We betalen je terug als je artikel niet aankomt, beschadigd aankomt, of als het totaal niet overeenkomt met de beschrijving. Je hebt 2 dagen de tijd om het probleem in te melden. Tenzij anders overeengekomen, betaalt de koper voor het terugsturen. Lees meer over het terugbetalingsbeleid van Vinted.

Veilige betalingen

Je geld wordt tijdens de hele bestelling veilig bewaard. Alle Vinted-betalingen zijn versleuteld. Ze worden afgehandeld door onze vertrouwde betalingspartners. Hun betrouwbare technologieën zorgen ervoor dat geld veilig wordt verzonden en ontvangen.

Ons team

Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week contact met ons opnemen en we zorgen ervoor dat elk probleem wordt opgelost. Ga voor snelle tips naar onze Helpdesk.

Beveiliging van het platform

Anti-spam tools

We gebruiken algoritmes om ongewenste inhoud te detecteren. Net zoals de spamfilters in je e-mail helpt dit om berichten met ongewenste inhoud te blokkeren.

Gegevensbescherming

We nemen je privacy serieus. Voor meer informatie over hoe we omgaan met je persoonlijke gegevens en wat je rechten zijn, bekijk je ons Privacybeleid.

Risicobeoordeling

We voeren voortdurend analyses uit om verdachte activiteiten, advertenties en bestellingen, zoals illegale of gevaarlijke producten, te detecteren. Ons team streeft ernaar om zo vroeg mogelijk actie te ondernemen.

Vinted zorgt voor vertrouwen

Communiceer

Met de beveiligde chatfunctie op Vinted kun je vragen stellen over het artikel dat je wilt kopen. Je kunt naar elk Vinted-lid chatberichten sturen. Door altijd netjes en beleefd te zijn in je communicatie met kopers en verkopers, zorg je bovendien voor instant vertrouwen.

Review

Vinted-leden kunnen elkaar reviews geven als een bestelling is afgerond. De reviews op de profielen van onze leden is dan ook gebaseerd op echte ervaringen. Controleer de reviews zorgvuldig en vergeet niet om zelf ook reviews te geven om zo ook meer te ontvangen!

Verifieer je account

Geef je betrouwbaarheid een boost door je Vinted-account te verifiëren. En om te weten of andere leden hun gegevens hebben geverifieerd, bekijk je hun profiel.

Wees proactief

Door het aanvullen van je persoonsgegevens op je profiel straal je vertrouwen uit naar andere leden. Door dit actief te doen verhoog je ook het vertrouwen bij potentiële kopers wat voor een boost in je verkopen kan zorgen. Als je gegevens ziet die niet voldoen aan onze community-richtlijnen, dan kun je dit rapporteren bij ons team.

Goed om te weten

Tips voor kopers

Ontdek hoe je kunt nagaan of een verkoper betrouwbaar is en hoe je extra informatie kunt krijgen over artikelen en veilige betalingen.
Tips om veilig te shoppen

Verkooptips

Ontdek hoe je een betrouwbaar profiel kunt aanmaken, hoe je het best met kopers communiceert en hoe je succesvol kunt verkopen.
Tips om veilig te verkopen >