Jouw veiligheid is onze prioriteit
Vinted vindt jouw persoonlijke veiligheid heel belangrijk. We werken actief aan het creëren van tools en regels om onze community continu te verbeteren – of je nu een koper of een verkoper bent. Dit is wat je moet weten over onze belangrijkste veiligheidsprocedures.
Kopersbescherming
Als je via Vinted een aankoop doet, is de Kopersbescherming automatisch van toepassing. Bij onze Kopersbescherming zit ons restitutiebeleid, veilige betalingsprocessen en ondersteuning van onze klantenservice inbegrepen. De kosten van de Kopersbescherming komen overeen met een bedrag van € 0,70, plus 5% van de prijs van je artikel.
Terugbetalingsbeleid
Wanneer je via Vinted betaalt, heb je recht op Kopersbescherming. We betalen je terug als je artikel niet is verstuurd, het beschadigd is geraakt, of als het niet overeenkomt met de beschrijving. Je hebt 2 dagen de tijd om het probleem in te melden. Tenzij anders overeengekomen, betaalt de koper voor het retourneren. Lees meer over het terugbetalingsbeleid van Vinted.
Veilige betalingen
Alle betalingen op Vinted zijn versleuteld. Ze worden verwerkt door onze vertrouwde partner Mangopay. We werken met deze beveiligde technologie die ervoor zorgt dat je in alle vertrouwen geld kunt versturen en ontvangen.
Ons team
We staan 24/7 voor je klaar en je kunt binnen 24 uur een antwoord verwachten. We doen er alles aan op je probleem op te lossen. Bekijk onze Helpdesk voor handige tips.
Beveiliging van het platform
Anti-spam tools
We gebruiken algoritmes om ongewenste inhoud te detecteren. Net zoals de spamfilters in je e-mail helpt dit om berichten met ongewenste inhoud te blokkeren.
Bescherming van persoonsgegevens
We bewaren de persoonsgegevens van onze leden op een veilige manier en alleen als dat echt noodzakelijk is. Je kunt op ieder moment een kopie downloaden van de gegevens die Vinted over je bewaart.
Risicobeoordeling
Op de achtergrond gebruiken we voorspellende analyses om verdachte activiteiten, advertenties en bestellingen te detecteren. Zo kan ons team actie ondernemen voordat er iets mis gaat.
Vinted zorgt voor vertrouwen
Communiceren
Met de beveiligde chatfunctie op Vinted kun je vragen stellen over het artikel dat je wilt kopen. Je kunt naar elk Vinted-lid chatberichten sturen. Door altijd netjes en beleefd te zijn in je communicatie met kopers en verkopers, zorg je bovendien voor instant vertrouwen.
Beoordelen
Vinted-leden kunnen elkaar reviews geven als een bestelling is afgerond. De reviews op de profielen van onze leden is dan ook gebaseerd op echte ervaringen. Controleer de reviews zorgvuldig en vergeet niet om zelf ook reviews te geven om zo ook meer te ontvangen!
Verifieer je account
Om het vertrouwen meteen een boost te geven, verifieer je je persoonlijke gegevens van je Vinted profiel. En om te weten of andere leden hun gegevens hebben geverifieerd, kun je hun profiel bekijken.
Wees proactief
Door het aanvullen van je persoonsgegevens op je profiel straal je vertrouwen uit naar andere leden. Door dit actief te doen verhoog je ook het vertrouwen bij potentiële kopers wat voor een boost in je verkopen kan zorgen. Als je gegevens ziet die niet voldoen aan onze community-richtlijnen, dan kun je dit rapporteren bij ons team.
Goed om te weten
Tips voor kopers
Ontdek hoe je kunt nagaan of een verkoper betrouwbaar is en hoe je extra informatie kunt krijgen over artikelen en veilige betalingen.
Verkooptips
Ontdek hoe je een betrouwbaar profiel kunt aanmaken, hoe je het best met kopers communiceert en hoe je succesvol kunt verkopen.