Jouw veiligheid is onze prioriteit
Vinted hecht veel belang aan het verzekeren van de persoonlijke veiligheid van onze leden. We werken proactief aan het creëren van tools en regels die onze community ten goede komen – of je nu een koper of een verkoper bent. Dit is wat je moet weten over onze belangrijkste veiligheidsprocedures.
Tevreden of geld terug
Elke bestelling is beschermd. We betalen je terug als je artikel niet werd verstuurd, als het beschadigd raakte of als het niet aan de beschrijving beantwoordt. Nadat je bestelling is afgeleverd heb je steeds twee dagen de tijd om een klacht te melden.
Risicobeoordeling
Op de achtergrond gebruiken we voorspellende analyses om verdachte activiteiten, advertenties en bestellingen te detecteren. Zo kan ons team problemen helpen voorkomen.
Anti-spam
We gebruiken algoritmes om ongewenste inhoud te detecteren. Net zoals de spamfilters in je e-mail helpen deze om berichten met ongewenste inhoud te blokkeren.
Veilige betalingen
Alle betalingen op Vinted zijn versleuteld. Ze worden verwerkt door onze vertrouwde partner Mangopay. Dankzij beveiligde technologie voor die ervoor dat je in alle vertrouwen geld kunt versturen en ontvangen.
Een gespecialiseerd team
Je kunt ons 24/7 bereiken en we antwoorden binnen maximaal 24 uur. Ons team doet er alles aan om problemen snel op te lossen. Voor praktische tips kun je onze helpdesk bezoeken.
Bescherming van persoonlijke gegevens
We bewaren de persoonlijke gegevens van onze leden op een veilige manier en we bewaren ze alleen als dat noodzakelijk is. Je kunt op ieder moment een kopie van de gegevens die Vinted over je bewaart downloaden.
Vinted schept vertrouwen
Communiceren
Met de beveiligde chatfunctie op Vinted kom je meer te weten over het artikel dat je wilt kopen. Je kunt een privébericht naar elk lid van Vinted sturen. Vergeet niet om netjes en beleefd te blijven in je communicatie met kopers en verkopers, zo ontstaat er vertrouwen.
Beoordelen
Leden van Vinted kunnen mekaar feedback geven als een bestelling is afgerond. En dus is de feedback die je op profielen van mensen ziet gebaseerd op echte ervaringen. Controleer de feedback zorgvuldig en vergeet niet om feedback te geven na een bestelling, zo kun je zelf ook feedback ontvangen.
Accountverificatie
Als je niet genoeg beoordelingen hebt ontvangen, laat je persoonsgegevens op Vinted dan controleren zodat je toekomstige kopers en verkopers weten dat ze je kunnen vertrouwen. Als je wilt weten of de persoonsgegevens van een ander lid gecontroleerd werden, klik dan op zijn of haar profiel.
Wees proactief
Door het aanvullen van je persoonsgegevens op je profiel creëer je vertrouwen voor andere leden. Door dit proactief te doen verhoog je ook je zichtbaarheid bij potentiële kopers en kun je je verkopen een boost geven. Als je gegevens opmerkt die niet voldoen aan onze community-richtlijnen, dan kun je dit melden bij ons team.
Goed om te weten
Tips voor kopers
Ontdek hoe je kunt evalueren of een verkoper betrouwbaar is en hoe je extra informatie kunt krijgen over artikelen en veilige betalingen.
Verkooptips
Ontdek hoe je een betrouwbaar profiel kunt aanmaken, hoe je best met kopers communiceert en hoe je succesvol kunt verkopen.