Je veiligheid op Vinted
Een aantal zichtbare en verborgen functies helpen om het vertrouwen en de veiligheid in onze community te versterken en om positieve ervaringen voor elk lid te creëren. Of je nu iets verkoopt of iets koopt, bij ons ben je gedekt.
We zorgen voor je veiligheid
Vinted is gericht op het behouden van een hoge standaard van persoonlijke veiligheid voor zowel kopers als verkopers op ons platform. We werken proactief aan het ontwikkelen van hulpmiddelen en beleid die onze community helpen te gedijen - en hier staat wat je over dit proces moet weten.
Terugbetalingsgarantie
Elke bestelling is beschermd. We zullen je een terugbetaling geven als je artikel nooit is verstuurd, als het beschadigd of niet zoals beschreven is. Je hebt altijd 2 dagen de tijd nadat je bestelling is afgeleverd om een klacht te melden.
Risicobeoordeling
We gebruiken voorspellende analyse om verdachte activiteit, advertenties en bestellingen te markeren en om deze onmiddellijk te evalueren. Op die manier kan ons team ingrijpen nog voordat er schade is veroorzaakt.
Anti-spam hulpmiddelen
We hebben programma's die ongepaste inhoud opsporen. Net zoals de spamfilters in je e-mail, werken ze om slechte inhoud in berichten automatisch te blokkeren.
Veilige betalingen
Alle betalingen op Vinted zijn versleuteld. Ze zijn afgehandeld door onze vertrouwde partner Mangopay, die door middel van een veilige technologie ervoor zorgt dat geld met zekerheid is verzonden en ontvangen.
Onze volledige ondersteuning
Je kunt ons 24/7 bereiken en een antwoord binnen 24 uur verwachten. Ons team zal er alles aan doen om elk probleem op te lossen. Voor snelle tips, neem een kijkje in ons Hulp Centrum.
Beveiligde persoonsgegevens
Op elk gewenst moment, bewaren we alleen de minimumhoeveelheid informatie die we over onze leden moeten hebben. Je kunt altijd om een download van je volledige profiel vragen.
Wij maken het onze community gemakkelijk om vertrouwen te scheppen
Communiceer
Veilige berichtenfunctie op Vinted helpt je ieder detail te ontdekken over het artikel dat je overweegt te kopen. Je kunt elk lid een bericht sturen - maar onthoud dat je hun vertrouwen in je onmiddellijk kunt vergroten door beleefd en attent te zijn.
Beoordeel
Vinted leden kunnen aan elkaar feedback geven alleen nadat een bestelling is afgerond. Daarom is de feedback die je op profielen van mensen ziet gebaseerd op werkelijke ervaringen. Bekijk het zorgvuldig en vergeet niet feedback achter te laten na een bestelling om het in ruil daarvoor te ontvangen.
Word geverifieerd
Om je betrouwbaarheid onmiddellijk te vergroten, neem even de tijd en verifieer je persoonsgegevens op Vinted. En als je wilt zien of een ander lid enige van hun gegevens heeft geverifieerd, klik simpelweg door naar hun profiel.
Wees proactief
Vul je profielgegevens in - proactief zijn versterkt het vertrouwen, wat vervolgens ook je verkopen kan stimuleren. En als je ziet dat iets niet aan onze normen van de community voldoet - rapporteer het zodat ons team het kan aanpakken.
Goed om te weten
Tips voor kopers
Ontdek hoe je kunt evalueren of een verkoper betrouwbaar is en hoe je extra informatie over artikelen en veilige betalingen kunt krijgen.
Verkooptips
Krijg tips voor het bouwen van een betrouwbaar profiel, voor communicatie met kopers en het wegnemen van belemmeringen voor een succesvolle verkoop.