Wat is Vinteds restitutiebeleid?

Terugbetalingen worden alleen gegeven aan leden die:

  • Artikelen via de knop "Kopen" hebben aangeschaft en via Vinted betaald
  • Op de knop "Ik heb een probleem" hebben geklikt binnen 2 dagen nadat de status van de vestelling naar "Afgeleverd" is veranderd

Vinted geeft terugbetaling aan leden wiens bestelling:

  1. Niet als beschreven is
  2. Nooit is aangekomen of is beschadigd tijdens het vervoer vanwege ondeugdelijke verpakking
  3. Door Vinted is geannuleerd (de terugbetaling kan tot 4 werkdagen duren)
  4. Handmatig is geannuleerd door de koper of de verkoper (het kan tot 14 werkdagen duren)

Terugbetalingsprocedure

1. De koper moet een klacht sturen via ons systeem binnen 2 dagen nadat de bestelling is afgeleverd. De klacht wordt samen met een foto aan de verkoper gestuurd. Het geld wordt veilig bewaard totdat een gezamenlijke oplossing voor het probleem is gevonden. 

2. De partijem moeten de opties voor retourzending en terugbetaling bespreken. De verkoper kan instemmen met de retourzending van het artikel en terugbetaling. De koper kan ook beslissen het artikel te houden en de bestelling af te ronden.

3. Het artikel moet worden teruggestuurd naar de vekoper met tracking. Om een volledige terugbetaling te ontvangen, raden we de koper sterk aan de retourkosten te betalen, tenzij anders is overeengekomen. Verzendetiketten worden momenteel op Vinted niet aangeboden.

4. De terugbetaling moet worden vrijgegeven zodra de koper een geldige tracking code heeft gestuurd. We raden aan de terugbetaling vrij te maken alleen nadat de verkoper een geldige tracking code heeft ontvangen.

Let op: Als geen overeenstemming kan worden bereikt, kun je de klacht naar het Vinted support team sturen.

Goed om te weten:

  • Om de zaken gemakkelijker te maken, volg alsjeblieft onze richtlijnen. Als je voor het artikel via PayPal hebt betaald, ontvang je de terugbetaling op je PayPal-rekening, maar het kan en uurtje of zo duren voor je het geld daar verschijnt.
Heb je iets aan dit antwoord gehad? of
Neem contact met ons op