Herfstupdates van onze Algemene Voorwaarden
29 augustus 2019

We willen dat ons papierwerk nèt zo up-to-date is als ons platform. Daarom hebben we onze Algemene Voorwaarden geüpdatet.

Dit is een korte samenvatting:

- Er is meer uitleg te vinden over hoe de feedback van leden op Vinted werkt. Elk lid dat een bestelling voltooid kan feedback achterlaten voor het andere lid. We betalen nooit voor deze beoordelingen. Feedback is van en voor de community.

- We hebben meer informatie gegeven over wanneer en waarom oude advertenties mogelijk verborgen of verwijderd zijn. We doen dit om ervoor te zorgen dat het platform volstaat met nieuwe advertenties. We nemen altijd contact met je op voordat we iets verbergen of verwijderen.

- We hebben de Algemene Voorwaarden in z’n algemeenheid opgefrist. Dit hebben we gedaan om ervoor te zorgen dat ze volledig in lijn zijn met alle ontwikkelingen op ons snelgroeiende platform.

De nieuwe Algemene Voorwaarden gaan in op 25 september 2019. Om Vinted na deze datum te blijven gebruiken, moeten leden de nieuwe voorwaarden accepteren.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op: [email protected]

Hier accepteren

Nieuwe internationale verzendmethodes met DHL
20 augustus 2019

We hebben twee nieuwe verzendmethodes voor internationale verzendingen met DHL. Dit zijn de belangrijkste voordelen!

- Verkopers uit Nederland, België en Spanje, en kopers uit Nederland, België, Frankrijk en Spanje kunnen profiteren van voordelige internationale verzendmethodes
- Verkopers kunnen kiezen uit honderden afgiftepunten om hun pakketten te verzenden. De servicepunten zijn verspreid door het hele land (DHL ServicePoints in Nederland en Spanje, Bpost afgiftepunten in België)
- Kopers kunnen kiezen om hun pakketten thuis te ontvangen, of ze kunnen een ophaalpunt in de buurt kiezen (DHL ServicePoints in Nederland en Spanje, Bpost ophaalpunten in België, en Relais Colis ophaalpunten in Frankrijk)
- Verzenden met DHL is makkelijk: er is één tarief voor alle pakketten onder de 20 kg – ideaal voor zwaardere pakketten! Meer informatie over de maximale afmetingen vind je in de Prijslijst)
- Met DHL betaalt de koper via Vinted voor het verzenden. De verkoper ontvangt een makkelijk kant-en-klaar verzendlabel mét trackingnummer

De verzendkosten voor het verzenden van een pakket van elk formaat en gewicht (tot 20 kg) van servicepunt naar servicepunt, zijn:

- Nederland → Nederland: € 4,30
- Nederland → België: € 5,80
- Nederland → Frankrijk: € 6,40
- Nederland → Spanje: € 10,30

De verzendkosten voor het verzenden van een pakket van elk formaat en gewicht (tot 20 kg) van servicepunt naar een huis, zijn:

- België → Nederland: € 5,80
- Spanje → Nederland: € 10,30

Meer details over DHL en de verzendkosten vind je in onze Prijslijst.

Nieuwe internationale verzendmethode: DPD Pickup
12 juni 2019

We hebben een nieuwe verzendmethode toegevoegd op Vinted: DPD Pickup. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

🌍 Deze nieuwe optie biedt betaalbare en makkelijke verzending vanuit Nederland naar België, Luxemburg en Frankrijk
📦 Met DPD Pickup betaalt de koper via Vinted voor het verzenden. De verkoper ontvangt een kant-en-klaar verzendlabel – makkelijk
💰 Met DPD Pickup kun je goedkoper verzenden waardoor je verkopen waarschijnlijk een boost krijgen
🔒 Elk pakket is verzekerd tegen verlies tot een waarde van €520.

Met deze service worden pakketten afgeleverd en opgehaald bij DPD-depots, waardoor kopers hun pakket kunnen ophalen wanneer het ze zelf uitkomt.

Deze verzendmethode is nu voor alle verkopers geactiveerd, maar je kunt hem altijd uitzetten bij je instellingen. Wij moedigen je aan om het in ieder geval te proberen. Je betaalt minder voor het verzenden, en het is heel makkelijk in gebruik.

Meer details over DPD Pickup en de verzendkosten vind je in onze Prijslijst.

Nieuwe verzendopties met Correos
28 mei 2019

We bieden nu een aantal voordelige verzendopties aan met Correos Paq Estándar.

Dit zijn de voordelen voor jou:


- Je kunt pakketten nu laten leveren bij Correos-postkantoren
- Daardoor worden verzendingen tussen Correos-kantoren in Spanje erg voordelig
- Je pakketten zijn verzekerd voor een waarde van 20 € als ze zoekraken of worden beschadigd tijdens de verzending

Daarnaast is tracking inbegrepen voor elk type pakket dat wordt verzonden met Correos. De verzendkosten zijn:
 

Paq Estándar met levering bij een Correos-postkantoor

- 0–2kg: €2.60
- Tot 5 kg: 3.40 €
- Tot 10 kg: 4.40 €
- Tot 20 kg: 8.20 €

We hebben de commentaren bij de artikelen verwijderd
2 april 2019

Vandaag hebben we de commentaren bij de advertenties voor artikelen verwijderd omdat de meeste van onze leden ze niet gebruikten.

Als je meer wilt weten over een specifiek artikel, klik dan bij de advertentie op de knop ‘Bericht sturen’ om privéberichten te versturen – net zoals je dat nu ook al doet.

Je kunt nog steeds zoveel vragen stellen als je wilt en nu de commentaren zijn verdwenen, blijft er meer plaats over op je scherm voor foto’s en andere nuttige informatie.

Vinted breidt uit naar Nederland en Luxemburg
15 februari 2019

Vanaf 4 maart kun je in twee extra landen winkelen, Nederland en Luxemburg.

Hierdoor kunnen nog meer kopers jouw kledingkast vinden, en krijg jij ook de kans om in de kledingkast van veel meer leden te winkelen.

Om deze verandering mogelijk te maken, hebben we de algemene voorwaarden en prijslijst van Vinted bijgewerkt.

Neem even de tijd om deze wijzigingen te bekijken. Je vindt de aangepaste algemene voorwaarden hier en onze bijgewerkte prijslijst hier.

Zoek je meer informatie over deze wijzigingen? Bekijk dan zeker onze ’Veelgestelde vragen’.

Een update van ons Cosmetica Beleid
18 december 2018

Om de veiligheid van iedereen op Vinted te vergroten, staan we de verkoop van bepaalde cosmetica, parfums en schoonheidsproducten, die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van onze leden, niet langer toe.

In navolging van deze aanpassing, is de verkoop van cosmetica, parfums en schoonheidsproducten die niet in hun originele, gesealde verpakking zitten, niet langer toegestaan op Vinted.

Daarom vragen we je geen parfums, make-up, crèmes, lotions en haarverzorgingsproducten te plaatsen als die reeds gebruikt zijn of als ze niet meer in hun originele, gesealde verpakking zitten.

Sponsjes, kwastjes en gebruikte applicators voor make-up in een geopende, originele verpakking kunnen niet worden verkocht - ook niet wanneer ze niet in contact zijn geweest met de huid.

Hou er rekening mee dat deze regel ook geldt voor cosmetica, parfums en schoonheidsproducten die slechts één keer zijn gebruikt.

Meer informatie over deze aanpassingen vind je in onze Catalogusregels en op onze Helpdesk.