Verzenden voor verkopers

We leiden je door de belangrijkste dingen die je moet weten als je verzendt via Vinted.

Kies een onderwerp:

Verzenden via Vinted

Beschikbare verzendopties

Verzenden via Vinted

Wie betaalt de verzendkosten?

De verzendkosten worden altijd betaald door de kopers. Deze kosten samen met de prijs van het artikel vormen de totaalprijs voor de koper. 

Bij gebruik van sommige pakketdiensten betaal je als verkoper de verzendkosten vooraf en krijg je deze kosten later terug. Met andere opties krijg je een door de koper betaald verzendlabel. Lees meer details hier: Wie betaalt voor verzendkosten?

Je verzendopties beheren: wanneer en hoe?

Je kunt kiezen welke verzendopties je aanbiedt voordat een artikel verkocht is. 

De hoeveelheid verzendopties die voor jou beschikbaar zijn, hangt af van je locatie. We raden je aan zo veel mogelijk opties beschikbaar te stellen om je verkoopkansen te vergroten. Als je een Pro-verkoper bent, kun je alleen gebruikmaken van verzendopties waar we vooraf betaalde verzendlabels uitgeven.

Maar zorg er wel voor dat je alleen de opties selecteert die je daadwerkelijk kunt gebruiken. Meer hierover vind je in Je verzendopties beheren: wanneer en hoe?.

Koper bepalen hoe jij het artikel verzendt

Zodra een koper een artikel koopt, dient de koper een pakketdienst voor het pakket te kiezen. Gebruik je niet deze verzendoptie, dan kan je bestelling automatisch geannuleerd worden en dan krijgt de koper een terugbetaling. 

Vinted kan het pakket niet volgen als het verzonden is met een andere pakketdienst dan aangegeven is in de bestelling.

Levertijd

Je hebt 5 werkdagen om een verkocht artikel te verzenden. Mocht je deze deadline niet halen, dan zullen we de bestelling moeten annuleren.

Beschikbare verzendopties

Voor jou als verkoper zijn er 4 verschillende verzendopties:

Zie de stappen voor de bovenstaande verzendopties hier

Alle mogelijke verzendopties en verzendkosten worden duidelijk weergegeven bij het afrekenen. Deze varieren afhankelijk van de pakketgrootte en de locatie van de verkoper.

 
Heb je iets aan dit antwoord gehad? of