Een terugbetaling ontvangen

De terugbetaling ontvang je via dezelfde betaalmethode als waarmee je de betaling hebt gedaan. De periode dat het kan duren voordat je de terugbetaling ontvangt en de manier waarop, is afhankelijk van de gekozen betaalmethode.

Een deel betaald via je Vinted Portemonnee, een deel via een andere betaalmethode

Het bedrag dat uit je Vinted Portemonnee kwam, wordt binnen een paar uur weer bijgeschreven. Het resterende bedrag schrijven we over naar: 

  • Je bankrekening of -kaart, als je hebt betaald met een credit- of debitcard, Apple Pay of iDEAL (te zien binnen 5 werkdagen)
  • Je PayPal-account als je via PayPal hebt betaald (te zien binnen 5 werkdagen)

Heb je de terugbetaling niet ontvangen binnen de aangegeven periode? Bekijk hierboven de oplossingen voor elke betaalmethode.

Ik heb maar een deel van mijn terugbetaling ontvangen. Waar is de rest?

Je hebt waarschijnlijk twee verschillende betaalmethodes gebruikt, zoals hierboven beschreven.

Controleer in dit geval je Vinted Portemonnee én de andere betaalmethode die je hebt gebruikt. Het resterende bedrag vind je daar terug. Onthoud dat een terugbetaling naar een bankrekening langer duurt.

Goed om te weten:

  • Als je betaling is mislukt, is het bedrag misschien alsnog afgeschreven (of vind je het terug als ‘gereserveerd bedrag’). Geen zorgen, het bedrag wordt altijd compleet teruggestort. En als je per ongeluk twee keer betaalt, ontvang je de tweede betaling terug.
  • Je ontvangt altijd een volledige terugbetaling. Dit is dus de prijs van het artikel, de verzendkosten én de kosten voor de Kopersbescherming
  • Werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag. Feestdagen die op een doordeweekse dag vallen, tellen niet als werkdag.
 
Heb je iets aan dit antwoord gehad? of