Veiligheid op Vinted tijdens COVID-19 in Nederland

Jouw veiligheid was altijd al onze prioriteit, en op dit moment meer dan ooit. Daarom raden we je aan om je te informeren over het coronavirus, en hoe je je tegen COVID-19 kunt beschermen tijdens je transacties op Vinted.

Belangrijk

Volg de richtlijnen van overheid bij het afgeven en ontvangen van pakketten om de gezondheid van jou en je omgeving te garanderen.

Klik op een onderwerp waar je geïnteresseerd in bent, of scroll naar beneden voor meer informatie:

Algemeen veiligheidsadvies

Lees regelmatig de adviezen van de overheid om op de hoogte te blijven van de lockdown-maatregelen en andere veiligheidsmaatregelen. Onthoud dat mensen die deze maatregelen niet respecteren boetes of andere straffen riskeren.

Volg de voorzorgsmaatregelen van de WGO:

 • Was je handen regelmatig en grondig gedurende minstens 20 seconden. Dit doodt het virus mocht je het op je handen hebben.
 • Probeer je gezicht niet aan te raken. Zo verminder je de kans dat een virus van je handen wordt overgedragen naar je lichaam via je ogen, neus of mond.
 • Bedek je mond en neus met een papieren zakdoek als je hoest of niest. Gooi die zakdoek meteen weg en was je handen onmiddellijk. Je kunt ook in de bovenkant van je mouw of in je elleboog niezen (maar niet in je handen). Zo help je de verspreiding van het virus te voorkomen.
 • Bewaar 1,5 meter afstand van anderen, zeker als iemand hoest of niest. Dit verkleint de kans dat je besmet raakt met het virus. Wees extra voorzichtig als je samenwoont met iemand uit een risicogroep.
 • Als je je zelfs maar een klein beetje ziek voelt, blijf dan thuis.
 • Als je koorts hebt en moet hoesten, of als je ademhalingsproblemen hebt, zoek dan medische hulp.

Maak een prioriteit van jouw gezondheid en die van de mensen om je heen door de adviezen van je lokale overheid en de internationale aanbevelingen te volgen. Ook de WGO heeft adviezen opgesteld. Je kunt meer lezen over het virus in de vragen en antwoorden van de WGO.

Veilig kopen en verkopen

Als je een bestelling annuleert en hiervoor een COVID-19-gerelateerde reden voor selecteert, ontvang je geen automatische negatieve review.

Hieronder vind je extra adviezen over hoe je veilig kunt blijven, en anderen kunt beschermen, terwijl je artikelen koopt en verkoopt op Vinted:

Opmerking
De bovenstaande inhoud is gebaseerd op openbaar beschikbare informatie van de WGO en het Amerikaanse CDC. Dit zijn betrouwbare bronnen maar we kunnen de juistheid en betrouwbaarheid van de informatie niet garanderen.
Veiligheidsadvies gegevensbescherming

Phishing en malware-oplichting gelinkt aan COVID-19 zijn momenteel actief in verschillende sectoren. Ze proberen te profiteren van de angsten rond het coronavirus.

Zoals altijd doen we er alles aan om oplichting op Vinted te herkennen en jouw veiligheid te maximaliseren. Wees je hoe dan ook bewust van malware activiteiten en doe voorzichtig, zowel op Vinted als daar buiten.

Herken virusgerelateerde scams

Deze oplichting kan verschijnen in de vorm van e-mails of persoonlijke berichten waarin je wordt gevraagd inloggegevens in te voeren, een bijlage te openen voor meer informatie (mogelijk installeer je hiermee malware op je computer) of een malware kopie van een website bezoeken (waar je apparaat mogelijk wordt geïnfecteerd met malware).

Neem de volgende voorzorgsmaatregelen rond e-mails of berichten over het coronavirus:

 • Wees op je hoede en gebruik altijd je gezond verstand.
 • Wees sceptisch over e-mails die zeggen afkomstig te zijn van de Centers for Disease Control (CDC), de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) of deskundigen die zeggen dat ze informatie over het virus hebben. Bezoek de gezaghebbende websites voor deze entiteiten in plaats van op links in de e-mail te klikken.
 • Voer geen persoonlijke gegevens of wachtwoorden in op verdachte websites, vooral niet als ze worden aangevraagd via ongevraagde e-mails.
 • Controleer de bron van alle verzoeken voordat je een gesprek aangaat.
 • Open geen onverwachte bijlagen en klik niet op verdachte links.
 • Kijk goed naar welke informatie wordt gevraagd en negeer ongevraagde verzoeken om informatie of acties.
 • Gebruik alleen officiële Vinted-communicatiekanalen en betalingsdiensten. Verlaat de Vinted-app niet voor activiteiten die niet rechtstreeks verband houden met de dienst.
 • Rapporteer alle verdachte activiteiten op Vinted.

Samen komen we hier doorheen, laten we elkaar dus beschermen en gezond blijven.

 
Heb je iets aan dit antwoord gehad? of
Neem contact met ons op