Een betaling ontvangen

Verkopers ontvangen hun geld zodra een bestelling voltooid is. Een gedetailleerde beschrijving volgt nu:

1. Koper koopt een artikel > Betaling verschijnt in "Saldo in behandeling"

Het geld wordt veilig bewaard door onze betaaldienst. De verkoper vindt het bedrag terug in de Vinted Portemonnee onder “Saldo in behandeling”. 

Geld met de status Saldo in behandeling kan je niet op Vinted gebruiken of overmaken naar je bank. Het geld wordt hier weergegeven om te laten zien wat je als verkoper ontvangt nadat de bestellingen voltooid zijn.

2. Koper rond de bestelling af > Betaling verschijnt in “Beschikbaar saldo”

Na ontvangst van het artikel selecteert de koper een van de twee opties: ‘alles is oké’ of ‘Ik heb een probleem’.

  • Als wordt bevestigd dat alles oké is, of de koper is niet actief voor 2 dagen, dan wordt de bestelling automatisch voltooid en de verkoper ontvangt het geld. Het bedrag verplaatst dan van “In behandeling” naar “Beschikbaar Saldo”. Vervolgens kan je het geld overmaken naar je bank of je gebruikt het voor aankopen op Vinted.
  • Als binnen 2 dagen een probleem wordt gemeld, proberen we een oplossing te vinden zodat de bestelling alsnog afgerond kan worden. Lukt dit niet, dan zorgen we dat de verkoper het artikel teruggestuurd krijgt, of dat de koper een terugbetaling krijgt (maar niet als het probleem door de verkoper ontstaan is).
Belangrijk
Net begonnen met verkopen? Activeer je Vinted Portemonnee, anders blijft je geld in “Beschikbaar saldo” staan. Dit gebeurt ook als een bestelling al voltooid is en je het geld nog niet overgemaakt of gebruikt hebt.
Heb je iets aan dit antwoord gehad? of
Neem contact met ons op