Catalogusregels

Wij willen ervoor zorgen dat Vinted een veilige en aangename plek is om tweedehands artikelen te kopen, verkopen, of ruilen. Daarom moeten leden zich houden aan de onderstaande de Catalogusregels bij het uploaden van hun artikelen. 

Deze regels zijn onderdeel van i) onze Gebruiksvoorwaarden waar niet-professionele leden akkoord mee zijn gegaan toen ze zich registreerden bij Vinted, en ii) onze Algemene Voorwaarden Vinted Pro en Algemene Verkoopvoorwaarden Vinted Pro, waar Pro-verkopers akkoord mee zijn gegaan toen ze zich registreerden bij Vinted.

 

1. VOORWAARDEN VOOR NIET-PRO-VERKOPERS 

 

a. TOEGESTANE ARTIKELEN

Dit mag je verkopen op Vinted:

 • Vrouwen-, mannen-, en kinderkleding, schoeisel, en accessoires
 • Kinderspeelgoed, -meubelen, en -verzorgingsproducten
 • Nieuwe cosmetica, beautyproducten en -gadgets
 • Techaccessoires zoals koptelefoons, smart watches, telefoonhoesjes, en soortgelijke artikelen
 • Woonartikelen zoals textiel, servies, en woonaccessoires
 • Boeken

 

b. VERBODEN ARTIKELEN

Je mag de volgende artikelen niet aanbieden op Vinted. Let op: Deze lijst is niet volledig maar dient als richtlijn.

Strikt verboden artikelen:

Artikelen waarvoor wettelijke beperkingen of verboden gelden.

Nagemaakte artikelen.

Monsters, testers of promotieartikelen die je gratis hebt ontvangen (inclusief de artikelen uit beauty boxes).

Producten op recept, medicijnen, professionele medische benodigdheden, vitamines, voedingssupplementen en andere health-gerelateerde producten.

Al het eten en drinken.

Drugs, drugs-gebruiksvoorwerpen, tabaksproducten zoals sigaretten, sigaren, pijpen, e-sigaretten, vapes, of andere verdampingsinstrumenten en accessoires.

Vuurwapens en wapens.

Officiële uniformen van strijdkrachten, politie of andere officiële hulpdiensten en insignes, accessoires of andere soorten voorwerpen. Internationale humanitaire hulp-emblemen en -namen, los of in de kleding.

Nazi- of fascistische-uniformen, -accessoires, en -artikelen.

Artikelen die geweld, discriminatie, haat, misdaad, terrorisme of terroristische organisaties promoten of vertonen.

Gesigneerde items (of vergelijkbare items) zonder een vertrouwd echtheidscertificaat.

Artikelen die niet hygiënisch zijn of een gezondheidsrisico vormen:

Gedragen ondergoed zoals slipjes, strings, boxershorts, onderbroeken, bodystockings (gedragen als ondergoed) en ondergoedsetjes met gebruikte broekjes/slips. 

Opmerking 1: Om hygiënische redenen mag alleen nieuw ondergoed worden verkocht – op de foto’s van je artikelen moet je duidelijk de kaartjes laten zien.

Opmerking 2: Versleten bh's, badpakken en panty's kunnen worden verkocht zolang ze goed zijn gewassen en in de beschrijving duidelijk wordt vermeld dat het artikel is gedragen.

Alle cosmetica (inclusief parfums, make-up, crèmes, lotions en haarverzorgingsproducten) en make-upaccesoires (make-up swatches, sponsjes, kwasten of applicators) die al zijn gebruikt of die niet meer in de originele gesealde verpakking zitten. Als je nieuwe cosmetica of make-upaccessoires uploadt, raden we je aan ook foto's te uploaden met informatie over het artikel (verpakkingsinformatie, informatie van de achterkant, streepjescode, enz.).

Opmerking: Het is verboden cosmetische artikelen te verkopen die zijn gebruikt of geprobeerd, zelfs al was het maar één keer.

Handgemaakte cosmetica, nagellakremover, scheermesjes, haarkleurmiddelen.

Gebruikte handdoeken, lakens, kussenslopen, dekbedovertrekken en beddengoed.

Contactlenzen, contactlensvloeistof en lenzendoosjes.

Maandverband, tampons, menstruatiecups en soortgelijke artikelen.

Gebruikte tong-, wenkbrauw-, neus-, lip-, en intiem-piercings

Artikelen die geen kleding zijn, of behoren tot mode, schoonheid, accessoires, kinderen, woonartikelen, of die simpelweg niet overeenkomen met de visie van Vinted:

Dierenbont en producten waarin dierenbont is verwerkt. Ook artikelen die (deels) zijn gemaakt van reptielen, schelpen of ivoor. 

Opmerking: leer, geschoren schapenwol, kasjmier en mohair zijn toegestaan.

Elektronica en hightech producten (zoals mobiele telefoons, computers, televisies, speakers, camera’s, powerbanken, kabels, telefoonopladers, wasmachines, vaatwassers, strijkbouten, stofzuigers, etc.).

Opmerking: Elektronische schoonheidsgadgets en technische accessoires zoals koptelefoons, smart watches, telefoonhoesjes en soortgelijke artikelen zijn wel toegestaan.

Sportartikelen voor volwassenen zoals fietsen, ski’s, snowboards, yogamatten, gewichten en vergelijkbare artikelen.

Opmerking: Sportkleding, brillen, speciale bescherming, en accessoires zijn wel toegestaan.

Meubels voor volwassenen, decoratie en accessoires (behalve toegestane Home-categorieën), tuingereedschap en -apparatuur (zoals grasmaaiers of bloempotten), elektrisch gereedschap.

Matrassen, toppers, hoofdkussens, dekbedden.

Opmerking: decoratieve kussens zijn wel toegestaan.

Keukengerei en apparaten, pannen, potten, snijplanken, en voedselopslagartikelen.

Wegwerpservies, -bestek of -bekers (papier en plastic).

Keukenmessen (incl. koksmessen, steakmessen, broodmessen, schilmessen, hakmessen, steakmessen, santoku-messen, keukenscharen, keukenmessensets, elk scherp snij-instrument met een puntig lemmet en scherpe rand, etc.)


Let op: Tafelmessen met een bot lemmet, gebruikt als bestek zijn toegestaan.

Keuken- en kookmachines en apparaten (keukenmachines, mixers, koffiemachines, waterkokers en soortgelijke items).

Tijdschriften en schrijfwaren voor volwassenen, zoals notitieboekjes, agenda's en kalenders.

E-books en audioboeken.

Schilderijen, tekeningen, foto's en andere kunstwerken.

Opmerking: Lijsten zijn wel toegestaan.

Verkoopcatalogi en producten op bestelling, professionele diensten en andere advertenties die commerciële activiteiten promoten.

Lege dust bags, dozen, papieren boodschappentassen, geschenkdozen, verhuisdozen.

Adventkalenders, verrassingspakketten/bundels.

Seksueel expliciete artikelen zoals seksspeeltjes en fetisj gerelateerde artikelen.

Dieren, en kleding en accessoires voor dieren.

Tickets voor evenementen, cadeaubonnen, kortingsbonnen, abonnementen.

 

Zorg ervoor dat je advertenties en artikelen voldoen aan onze Catalogusregels. Leden kunnen je advertentie rapporteren als deze niet lijkt te voldoen aan deze regels voor beoordeling door Vinted. Als je artikel inderdaad niet voldoet aan onze regels, kan ons team je de advertentie verwijderen of verbergen. Mogelijk word je ook onderworpen aan andere acties, zoals opschorting van je account.

We behouden ons het recht voor om te bepalen welke artikelen wel of niet zijn toegestaan op Vinted. Als we merken dat bepaalde geüploade artikelen onze voorwaarden overtreden of een risico vormen voor onze leden, kunnen we deze artikelen verwijderen. Dat kunnen we ook doen wanneer ze niet worden genoemd in de onderstaande lijst met verboden artikelen.

 

Let op: Als je een artikel boost dat niet voldoet aan onze Catalogusregels en we de advertentie moeten verbergen of verwijderen, kunnen we je de kosten van de boost niet terugbetalen.

 

c. ALGEMENE REGELS

1. Algemeen

 

 • Je moet elk artikel afzonderlijk uploaden, in de bijbehorende categorie (en merk, indien van toepassing).
 • Je mag slechts één advertentie per artikel maken. Aan alle artikelen moet een passende artikelstatus worden toegewezen. Beschrijf in de artikelbeschrijving ook elk defect, wijziging of ontbrekend onderdeel van het artikel.
 • Bundeladvertenties (sets) moeten ‘bundel’ of ‘set’ bevatten in de titel en beschrijving. De prijs van de bundeladvertentie moet de totale prijs voor alle artikelen samen zijn. Artikelen in de bundel mogen geen eigen, aparte advertentie hebben.
 • Je advertentie of profielbeschrijving verwijst niet naar externe websites die verkoop buiten ons platform mogelijk maken. Uitzondering: Hoewel we het om privacyredenen niet aanraden, mag je een link naar je socialmediapagina delen, op voorwaarde dat deze niet is gekoppeld aan commerciële activiteiten.
 • De maximale artikelwaarde die op ons platform is toegestaan, is 9000 EURO.
 • Alle advertenties en andere berichten met betrekking tot veiling- of biedingsactiviteiten zijn niet toegestaan. Als de prijs van je artikel ongebruikelijk laag of hoog is en niet overeen lijkt te komen met de waarde van het echte artikel, kan de advertentie worden beschouwd als een veiling. Lees hoe je een goede prijs voor je artikel bepaalt.
2. Eisen voor de foto’s van de artikelen

 

De afbeeldingen die in je advertenties worden gebruikt, moeten aan de volgende eisen voldoen:

 

 • Ze moeten het artikel tonen zoals het is – beeldbewerking is niet toegestaan. Laat ook om eventuele defecten, krassen, slijtage, etc. zien.
 • Ze moeten scherp en duidelijk zijn. Bekijk onze fototips.
 • Ze moeten door jou zijn gemaakt met het doel de foto's op Vinted te gebruiken.
 • Ze kunnen niet worden vervangen door stockfoto's, foto's uit advertenties of afbeeldingen met een watermerk.
 • De eerste foto moet duidelijk het hele artikel weergeven. Je kunt zelf kiezen hoe je je artikel in de extra foto's wilt laten zien. Opmerking: Je kunt maximaal 20 foto's per advertentie uploaden.
 • Ze moeten de authenticiteit van je artikel laten zien. Bekijk hier onze tips.
3. Intellectuele Eigendom-beleid

 

 • Het is strikt verboden om nagemaakte artikelen op ons platform te uploaden. Namaakartikelen kopiëren of imiteren gewoonlijk het handelsmerk (bijvoorbeeld de naam van het merk, of de naam van het product en/of logo) van een bedrijf zonder toestemming. Ze kunnen ook de specifieke opvallende kenmerken van het product van dat bedrijf kopiëren (bijvoorbeeld de vorm van een parfumfles, het ontwerp en het specifieke patroon van een tas). Let op: De verkoop van namaakartikelen kan verkopers blootstellen aan het burgerlijk procesrecht of strafprocesrecht.
 • Leden kunnen alleen artikelen uploaden waarvan ze zeker weten dat ze authentiek zijn. Ze kunnen geen disclaimer aan hun advertentie toevoegen als ze niet zeker weten of het artikel wel of niet authentiek is.
 • Leden moeten afbeeldingen uploaden die de authenticiteit van hun artikel zo duidelijk mogelijk weergeven.
 • Het is niet toegestaan om andere merken die niet gerelateerd zijn aan je artikel te vermelden in de merkcategorie, titel/beschrijving of als hashtag.
 • Het gebruik van woorden zoals ‘geïnspireerd door’ gevolgd door een merk is ook verboden op ons platform.
 • Als je een tekst of een afbeelding gebruikt die door iemand anders is gemaakt/gepubliceerd, moet je hiervoor toestemming hebben.
4. Commerciële activiteiten

 

We staan individuele verkopers niet toe advertenties te maken van artikelen die zijn bedoeld voor de commerciële verkoop. Je kunt worden beschouwd als commercieel handelend als je voldoet aan één of meer van de volgende criteria (de lijst is niet volledig):

 • Je verricht veel transacties (kijkend naar het aantal verrichte transacties en/of het bedrag van de verdiende inkomsten);
 • Je verkoopt een groot aantal compleet nieuwe artikelen, waaronder artikelen met kaartjes en/of artikelen met een lage waarde;
 • Je verkoopt kleding of artikelen in dezelfde stijl, maar in verschillende kleuren en maten;
 • Je verkoopt artikelen met opmerkingen als ‘kan besteld worden,’ ‘niet op voorraad,’ ‘binnenkort weer verkrijgbaar,’ etc.;
 • Je verkoopt artikelen die je niet voor eigen gebruik hebt gekocht, maar met de bedoeling om ze te verkopen;
 • Je verkopen zijn bedoeld om een regelmatige inkomstenstroom te genereren;
 • Je hebt een rechtsvorm waardoor je je kunt bezighouden met commerciële verkoopactiviteiten en je verkoopt voor je bedrijf; 
 • Je verkoop artikelen die je zelf maakt of ontwerpt;
 • Je handelt namens een handelaar of via een andere persoon die onder de naam van de handelaar handelt en je ontvangt hiervoor een vergoeding of beloning;
 • Je verhuurt artikelen of biedt diensten aan;
 • In je advertenties gebruik je afbeeldingen van het internet of stockfoto’s.

 

Opmerking: Als je voldoet aan de criteria om Pro-verkoper te worden, kun je je bestaande account omzetten naar een Pro-verkoper-account. Je mag ook een persoonlijk account hebben voor privégebruik en een Pro-gebruikersaccount voor je professionele activiteiten.

5. SANCTIES

 

Als leden onze Catalogusregels niet naleven, kunnen we de volgende maatregelen nemen:

 • Als we zien dat een advertentie van een lid moet worden gewijzigd, maken we de advertentie onzichtbaar in de kledingkast van dit lid. We sturen het lid een bericht waarin we vertellen wat er moet gebeuren. Als het lid dit niet doet, blijft het artikel verborgen.
 • Als we in een advertentie van een lid een verboden artikel zien, verwijderen we de advertentie uit de kledingkast van het lid. We sturen het lid ook een bericht waarin we vertellen waarom we dat hebben gedaan.
 • Als een lid meerdere keren verboden artikelen uploadt (dat wil zeggen: artikelen die onder de verboden artikelen vallen zoals hierboven beschreven, artikelen van (schijnbaar) commerciële aard en alle andere artikelen die onze Algemene Voorwaarden en/of Catalogusregels overtreden), schorten we diens account voor onbepaalde tijd (voor bijvoorbeeld 7 dagen) op, of blokkeren we het account permanent, afhankelijk van de zaak. We informeren het lid hierover via een bericht. Voor meer informatie bekijk je onze Algemene Voorwaarden.

 

2. VOORWAARDEN VOOR PRO-VERKOPERS 

 

Pro-gebruikers (hierna, Pro-verkopers), worden op onze Site geïdentificeerd met een ‘Pro’-badge direct naast hun naam.

 

a. TOEGESTANE ARTIKELEN

Dit mag je verkopen op Vinted:

 • Vrouwen-, mannen-, en kinderkleding, schoeisel, en accessoires
 • Kinderspeelgoed, -meubelen, en -verzorgingsproducten
 • Techaccessoires zoals koptelefoons, smart watches, telefoonhoesjes, en soortgelijke artikelen
 • Woonartikelen zoals textiel, servies, en woonaccessoires
 • Boeken

 

Opmerking: In tegenstelling tot niet-professionele verkopers, mogen professionele verkopers geen artikelen uit de cosmetische categorie verkopen.

 

b. VERBODEN ARTIKELEN

Je mag de volgende artikelen niet aanbieden op Vinted. Let op: Deze lijst is niet volledig maar dient als richtlijn.

Strikt verboden artikelen:

Artikelen waarvoor wettelijke beperkingen of verboden gelden.

Nagemaakte artikelen.

Monsters, testers of promotieartikelen die je gratis hebt ontvangen (inclusief de artikelen uit beauty boxes).

Producten op recept, medicijnen, professionele medische benodigdheden, vitamines, voedingssupplementen en andere health-gerelateerde producten.

Al het eten en drinken.

Drugs, drugs-gebruiksvoorwerpen, tabaksproducten zoals sigaretten, sigaren, pijpen, e-sigaretten, vapes, of andere verdampingsinstrumenten en accessoires.

Vuurwapens en wapens.

Officiële uniformen van strijdkrachten, politie of andere officiële hulpdiensten en insignes, accessoires of andere soorten voorwerpen. Internationale humanitaire hulp-emblemen en -namen, los of in de kleding.

Nazi- of fascistische-uniformen, -accessoires, en -artikelen.

Artikelen die geweld, discriminatie, haat, misdaad, terrorisme of terroristische organisaties promoten of vertonen.

Gesigneerde items (of vergelijkbare items) zonder een vertrouwd echtheidscertificaat.

Artikelen die niet hygiënisch zijn of een gezondheidsrisico vormen:

Gedragen ondergoed zoals slipjes, strings, boxershorts, onderbroeken, bodystockings (gedragen als ondergoed) en ondergoedsetjes met gebruikte broekjes/slips. 

Opmerking 1: Om hygiënische redenen mag alleen nieuw ondergoed worden verkocht – op de foto’s van je artikelen moet je duidelijk de kaartjes laten zien.

Opmerking 2: Versleten bh's, badpakken en panty's kunnen worden verkocht zolang ze goed zijn gewassen en in de beschrijving duidelijk wordt vermeld dat het artikel is gedragen.

Gebruikte handdoeken, lakens, kussenslopen, dekbedovertrekken en beddengoed.

Contactlenzen, contactlensvloeistof en lenzendoosjes.

Maandverband, tampons, menstruatiecups en soortgelijke artikelen.

Gebruikte tong-, wenkbrauw-, neus-, lip-, en intiem-piercings

Artikelen die geen kleding zijn, of behoren tot mode, schoonheid, accessoires, kinderen, woonartikelen, of die simpelweg niet overeenkomen met de visie van Vinted:

Dierenbont en producten waarin dierenbont is verwerkt. Ook artikelen die (deels) zijn gemaakt van reptielen, schelpen of ivoor. 

Opmerking: leer, geschoren schapenwol, kasjmier en mohair zijn toegestaan.

Alle cosmetica, beautyproducten, beautyapparaten en -gadgets.

Elektronica en hightech producten (zoals mobiele telefoons, computers, televisies, speakers, camera’s, powerbanken, kabels, telefoonopladers, wasmachines, vaatwassers, strijkbouten, stofzuigers, etc.).

Opmerking: Elektronische gadgets en technische accessoires zoals koptelefoons, smart watches, telefoonhoesjes en soortgelijke artikelen zijn wel toegestaan.

Sportartikelen voor volwassenen zoals fietsen, ski’s, snowboards, yogamatten, gewichten en vergelijkbare artikelen.

Opmerking: Sportkleding, brillen, speciale bescherming, en accessoires zijn wel toegestaan.

Meubels voor volwassenen, decoratie en accessoires (behalve toegestane Home-categorieën), tuingereedschap en -apparatuur (zoals grasmaaiers of bloempotten), elektrisch gereedschap.

Matrassen, toppers, hoofdkussens, dekbedden.

Opmerking: decoratieve kussens zijn wel toegestaan.

Keukengerei en apparaten, pannen, potten, snijplanken, en voedselopslagartikelen.

Wegwerpservies, -bestek of -bekers (papier en plastic).

Keukenmessen (incl. koksmessen, steakmessen, broodmessen, schilmessen, hakmessen, steakmessen, santoku-messen, keukenscharen, keukenmessensets, elk scherp snij-instrument met een puntig lemmet en scherpe rand, etc.)


Let op: Tafelmessen met een bot lemmet, gebruikt als bestek zijn toegestaan.

Keuken- en kookmachines en apparaten (keukenmachines, mixers, koffiemachines, waterkokers en soortgelijke items).

Tijdschriften en schrijfwaren voor volwassenen, zoals notitieboekjes, agenda's en kalenders.

E-books en audioboeken.

Schilderijen, tekeningen, foto's en andere kunstwerken.

Opmerking: Lijsten zijn wel toegestaan.

Verkoopcatalogi en producten op bestelling, professionele diensten en andere advertenties die commerciële activiteiten promoten.

Lege dust bags, dozen, papieren boodschappentassen, geschenkdozen, verhuisdozen.

Adventkalenders, verrassingspakketten/bundels.

Seksueel expliciete artikelen zoals seksspeeltjes en fetisj gerelateerde artikelen.

Dieren, en kleding en accessoires voor dieren.

Tickets voor evenementen, cadeaubonnen, kortingsbonnen, abonnementen.

 

Zorg ervoor dat je advertenties en artikelen voldoen aan onze Catalogusregels. Leden kunnen je advertentie rapporteren als deze niet lijkt te voldoen aan deze regels voor beoordeling door Vinted. Als je artikel inderdaad niet voldoet aan onze regels, kan ons team je de advertentie verwijderen of verbergen. Mogelijk word je ook onderworpen aan andere acties, zoals opschorting van je account.

We behouden ons het recht voor om te bepalen welke artikelen wel of niet zijn toegestaan op Vinted. Als we merken dat bepaalde geüploade artikelen onze voorwaarden overtreden of een risico vormen voor onze leden, kunnen we deze artikelen verwijderen. Dat kunnen we ook doen wanneer ze niet worden genoemd in de onderstaande lijst met verboden artikelen.

 

Let op: Als je een artikel boost dat niet voldoet aan onze Catalogusregels en we de advertentie moeten verbergen of verwijderen, kunnen we je de kosten van de boost niet terugbetalen.

 

c. ALGEMENE REGELS

1. Algemeen

 

 • Je moet elk artikel afzonderlijk uploaden, in de bijbehorende categorie (en merk, indien van toepassing).
 • Je mag slechts één advertentie per artikel maken. 
 • Aan alle artikelen moet een passende artikelstatus worden toegewezen. 
 • Pro-verkopers mogen geen bundels verkopen (setjes).
 • De maximale artikelwaarde die op ons platform is toegestaan, is 9000 EURO.
 • Alle advertenties en andere berichten met betrekking tot veiling- of biedingsactiviteiten zijn niet toegestaan. Als de prijs van je artikel ongebruikelijk laag of hoog is en niet overeen lijkt te komen met de waarde van het echte artikel, kan de advertentie worden beschouwd als een veiling. Lees hoe je een goede prijs voor je artikel bepaalt.
2. Eisen voor de foto’s van de artikelen

 

De afbeeldingen die in je advertenties worden gebruikt, moeten aan de volgende eisen voldoen:

 

 • Ze moeten het artikel tonen zoals het is – beeldbewerking is niet toegestaan. We raden je ook aan om eventuele defecten, krassen, slijtage, etc. te laten zien.
 • Ze moeten scherp en duidelijk zijn. Bekijk onze fototips.
 • Ze moeten door jou zijn gemaakt met het doel de foto's op Vinted te gebruiken.
 • Ze kunnen niet worden vervangen door stockfoto's, foto's uit advertenties of afbeeldingen met een watermerk.
 • De eerste foto moet duidelijk het hele artikel weergeven. Je kunt zelf kiezen hoe je je artikel in de extra foto's wilt laten zien. Opmerking: Je kunt maximaal 20 foto's per advertentie uploaden.
 • Ze moeten de authenticiteit van je artikel laten zien. Bekijk hier onze tips.
3. Intellectuele Eigendom-beleid

 

 • Het is strikt verboden om nagemaakte artikelen op ons platform te uploaden. Namaakartikelen kopiëren of imiteren gewoonlijk het handelsmerk (bijvoorbeeld de naam van het merk, of de naam van het product en/of logo) van een bedrijf zonder toestemming. Ze kunnen ook de specifieke opvallende kenmerken van het product van dat bedrijf kopiëren (bijvoorbeeld de vorm van een parfumfles, het ontwerp en het specifieke patroon van een tas). Let op: De verkoop van namaakartikelen kan verkopers blootstellen aan het burgerlijk procesrecht of strafprocesrecht.
 • Leden kunnen alleen artikelen uploaden waarvan ze zeker weten dat ze authentiek zijn. Ze kunnen geen disclaimer aan hun advertentie toevoegen als ze niet zeker weten of het artikel wel of niet authentiek is.
 • Leden moeten afbeeldingen uploaden die de authenticiteit van hun artikel zo duidelijk mogelijk weergeven.
 • Het is niet toegestaan om andere merken die niet gerelateerd zijn aan je artikel te vermelden in de merkcategorie, titel/beschrijving of als hashtag.
 • Het gebruik van woorden zoals ‘geïnspireerd door’ gevolgd door een merk is ook verboden op ons platform.
 • Als je een tekst of een afbeelding gebruikt die door iemand anders is gemaakt/gepubliceerd, moet je hiervoor toestemming hebben.
4. Voorwaarden voor commerciële activiteiten

 

Pro-verkopers mogen Vinted gebruiken als onderdeel van hun professionele activiteiten. Naast de bovengenoemde beperkingen zijn Pro-verkopers echter verplicht om alleen tweedehands artikelen te verkopen, en mogen ze niet:

 • Diensten aanbieden of artikelen verhuren;
 • Artikelen verkopen met opmerkingen als ‘kan besteld worden,’ ‘niet op voorraad,’ ‘binnenkort weer verkrijgbaar,’ etc.;
 • Een groot aantal compleet nieuwe artikelen, waaronder artikelen met kaartjes  verkopen.  Tweedehands artikelen die zich in een “nieuwe” staat bevinden, mogen op Vinted worden verkocht op voorwaarde dat dit unieke artikelen zijn die door de professionele verkoper worden verkocht;
 • Artikelen voor wederverkoopartikelen die in bulk zijn gekocht of doorgaans worden verkocht als goedkope dropshipping-artikelen.
5. SANCTIES

 

Als leden onze Catalogusregels niet naleven, kunnen we de volgende maatregelen nemen:

 • Als we zien dat een advertentie van een lid moet worden gewijzigd, maken we de advertentie onzichtbaar in de kledingkast van dit lid. We sturen het lid een bericht waarin we vertellen wat er moet gebeuren. Als het lid dit niet doet, blijft het artikel verborgen.
 • Als we in een advertentie van een lid een verboden artikel zien, verwijderen we de advertentie uit de kledingkast van het lid. We sturen het lid ook een bericht waarin we vertellen waarom we dat hebben gedaan.
 • Als een lid meerdere keren verboden artikelen uploadt (dat wil zeggen: artikelen die onder de verboden artikelen vallen zoals hierboven beschreven, artikelen van (schijnbaar) commerciële aard en alle andere artikelen die onze Algemene Voorwaarden en/of Catalogusregels overtreden), schorten we diens account voor onbepaalde tijd (voor bijvoorbeeld 7 dagen) op, of blokkeren we het account permanent, afhankelijk van de zaak. We informeren het lid hierover via een bericht. Voor meer informatie bekijk je onze Algemene Voorwaarden Vinted Pro.

 

Ons team behoudt zich het recht voor om bovengenoemde regels aan te passen als dat nodig is. Als je vragen hebt over de regels, neem dan gerust contact op met ons team. We helpen je graag.

 

Opmerking: Als je een artikel ziet dat niet lijkt te voldoen aan de bovengenoemde regels, aarzel dan niet om dit aan ons te rapporteren.