Catalogusregels

Vinted is een platform voor het kopen, verkopen, ruilen of weggeven van tweedehands artikelen. Een advertentie maken op Vinted is gratis.

Wij willen ervoor zorgen dat Vinted een aangename en veilige plek is. Daarom moeten leden zich houden aan de onderstaande de Catalogusregels wanneer ze hun artikelen uploaden. 

Deze regels zijn onderdeel van onze Gebruiksvoorwaarden. Bij het aanmaken van een account op Vinted ga je akkoord met deze Gebruiksvoorwaarden.

 

TOEGESTANE ARTIKELEN 

 

Dit mag je verkopen op Vinted:

 • Vrouwen-, mannen-, en kinderkleding, schoeisel, en accessoires
 • Kinderspeelgoed, -meubelen, en -verzorgingsproducten
 • Nieuwe cosmetica, beautyproducten en -gadgets
 • Techaccessoires zoals koptelefoons, smart watches, telefoonhoesjes, en soortgelijke artikelen
 • Woonartikelen zoals textiel, servies, en woonaccessoires
 • Boeken

 

We behouden ons het recht voor om te bepalen welke artikelen wel of niet zijn toegestaan op Vinted. Als we merken dat bepaalde geüploade artikelen onze voorwaarden overtreden of een risico vormen voor onze leden, kunnen we deze artikelen verwijderen. Dat kunnen we ook doen wanneer ze niet worden genoemd in de onderstaande lijst met verboden artikelen.

 

VERBODEN ARTIKELEN

 

Je mag de volgende artikelen niet aanbieden op Vinted. Let op: Deze lijst is niet volledig maar dient als richtlijn.

Strikt verboden artikelen:

Artikelen waarvoor wettelijke beperkingen of verboden gelden.

Nagemaakte artikelen.

Monsters, testers of promotieartikelen die je gratis hebt ontvangen (inclusief de artikelen uit beauty boxes).

Producten op recept, medicijnen, professionele medische benodigdheden, vitamines, voedingssupplementen.

Eten en drinken, bijvoorbeeld baby- en zuigelingenvoeding, snoep, en soortgelijke producten.

Drugs, drugs-gebruiksvoorwerpen, tabaksproducten zoals sigaretten, sigaren, pijpen, e-sigaretten, vapes, of andere verdampingsinstrumenten en accessoires.

Officiële uniformen van strijdkrachten, politie of andere officiële hulpdiensten en insignes, accessoires of andere soorten voorwerpen. Internationale humanitaire hulp-emblemen en -namen, los of in de kleding.

Nazi- of fascistische-uniformen, -accessoires, en -artikelen.

Items die geweld, discriminatie, haat, of misdaad promoten of vertonen.

Gesigneerde items (of vergelijkbare items) zonder een vertrouwd echtheidscertificaat.

Artikelen die niet hygiënisch zijn of een gezondheidsrisico vormen:

Gedragen ondergoed zoals slipjes, strings, boxershorts, onderbroeken, bodystockings (gedragen als ondergoed) en ondergoedsetjes met gebruikte broekjes/slips. 

Opmerking 1: Om hygiënische redenen mag alleen nieuw ondergoed worden verkocht – op de foto’s van je artikelen moet je duidelijk de kaartjes laten zien.

Opmerking 2: Versleten bh's, badpakken en panty's kunnen worden verkocht zolang ze goed zijn gewassen en in de beschrijving duidelijk wordt vermeld dat het artikel is gedragen.

Alle cosmetica (inclusief parfums, make-up, crèmes, lotions en haarverzorgingsproducten) en make-upaccesoires (make-up swatches, sponsjes, kwasten of applicators) die al zijn gebruikt of die niet meer in de originele gesealde verpakking zitten. Als je nieuwe cosmetica of make-upaccessoires uploadt, raden we je aan ook foto's te uploaden met informatie over het artikel (verpakkingsinformatie, informatie van de achterkant, streepjescode, enz.).

Opmerking 1: Het is verboden cosmetische artikelen te verkopen die zijn gebruikt of geprobeerd, zelfs al was het maar één keer.

Opmerking 2: Handgemaakte cosmetica, nagellakremover, scheermesjes, haarkleurmiddelen niet toegestaan.

Gebruikte handdoeken, lakens, kussenslopen, dekbedovertrekken en beddengoed.

Contactlenzen, contactlensvloeistof en lenzendoosjes.

Maandverband, tampons, menstruatiecups en soortgelijke artikelen.

Gebruikte tong-, wenkbrauw-, neus-, lip-, en intiem-piercings

Artikelen die geen kleding zijn, of behoren tot mode, schoonheid, accessoires, kinderen, woonartikelen, of die simpelweg niet overeenkomen met de visie van Vinted:

Dierenbont en producten waarin dierenbont is verwerkt. Ook artikelen die (deels) zijn gemaakt van reptielen, schelpen of ivoor. Opmerking: Artikelen gemaakt van schapenwol, kasjmier en mohair zijn wel toegestaan. 

Elektronica en hightech producten zoals mobiele telefoons, computers, televisies, speakers, camera’s, powerbanken, kabels, telefoonopladers, wasmachines, vaatwassers, strijkbouten, stofzuigers, etc.

Opmerking: Elektronische schoonheidsgadgets en technische accessoires zoals haarkrulspelden, haardrogers, koptelefoons, smart watches, telefoonhoesjes en soortgelijke artikelen zijn wel toegestaan.

Sportartikelen voor volwassenen zoals fietsen, ski’s, snowboards, yogamatten, gewichten en vergelijkbare artikelen.

Opmerking: Sportkleding, brillen, speciale bescherming,en accessoires zijn wel toegestaan.

Meubels voor volwassenen, decoratie en accessoires (behalve toegestane Home-categorieën), tuingereedschap en -apparatuur (zoals grasmaaiers of bloempotten), elektrisch gereedschap.

Matrassen en hoofdkussens. Opmerking: decoratieve kussens zijn wel toegestaan.

Keukengerei en apparaten, messen (behalve tafelmessen), pannen, potten, voedselopslagartikelen, koffiemachines en soortgelijke artikelen of apparaten voor het maken van voedsel.

Tijdschriften en kantoorbenodigdheden voor volwassenen, zoals notitieboeken, agenda’s en kalenders.

Schilderijen, tekeningen, foto's en andere kunstwerken.

Verkoopcatalogi en producten op bestelling, professionele diensten en andere advertenties die commerciële activiteiten promoten.

Lege dust bags, dozen, papieren boodschappentassen, geschenkdozen, verhuisdozen.

Adventkalenders, verrassingspakketten/bundels.

Seksueel expliciete artikelen zoals seksspeeltjes en fetisj gerelateerde artikelen.

Dieren, en kleding en accessoires voor dieren.

Tickets voor evenementen, cadeaubonnen, kortingsbonnen, abonnementen.

 

Zorg ervoor dat je advertenties en artikelen voldoen aan onze Catalogusregels. Leden kunnen je advertentie rapporteren als die niet lijkt te voldoen aan deze regels. Als je artikel inderdaad niet voldoet aan onze regels, kan de advertentie uiteindelijk worden verwijderd of verborgen door ons team. Mogelijk word je ook onderworpen aan andere acties, zoals opschorting van je account.

Let op: Als je een artikel boost dat niet voldoet aan onze Catalogusregels en we de advertentie moeten verbergen of verwijderen, kunnen we je de kosten van de boost niet terugbetalen.

 

ALGEMENE REGELS

 

1. Algemeen 

 

 • Je moet elk artikel afzonderlijk uploaden, in de bijbehorende categorie (en merk, indien van toepassing).
 • Je mag slechts één advertentie per artikel maken (behalve bij bundeladvertenties – zie hieronder).
 • Aan alle artikelen moet een kloppende artikelstatus hebben.
 • De maximale artikelwaarde die op ons platform is toegestaan, is 9000 EUR.
 • Bundeladvertenties (sets) moeten ‘bundel’ of ‘set’ bevatten in de titel en beschrijving. De prijs van de bundeladvertentie moet de totale prijs voor alle artikelen samen zijn. Artikelen in de bundel mogen geen eigen, aparte advertentie hebben.
 • Je advertentie of profielbeschrijving verwijst niet naar externe websites die verkoop buiten ons platform mogelijk maken.

 

2. Intellectuele Eigendom-beleid

 

 • Het is strikt verboden om nagemaakte artikelen op ons platform te uploaden. Namaakartikelen kopiëren of imiteren gewoonlijk het handelsmerk (bijvoorbeeld de naam van het merk, of de naam van het product en/of logo) van een bedrijf zonder toestemming. Ze kunnen ook de specifieke opvallende kenmerken van het product van dat bedrijf kopiëren (bijvoorbeeld de vorm van een parfumfles, het ontwerp en het specifieke patroon van een tas). De verkoop van namaakartikelen kan verkopers blootstellen aan het burgerlijk procesrecht of strafprocesrecht.
 • Leden kunnen alleen artikelen uploaden waarvan ze zeker weten dat ze authentiek zijn. Ze kunnen geen disclaimer aan hun advertentie toevoegen als ze niet zeker weten of het artikel wel of niet authentiek is.
 • Leden moeten afbeeldingen uploaden die de authenticiteit van hun artikel zo duidelijk mogelijk weergeven.
 • Het is niet toegestaan om andere merken die niet gerelateerd zijn aan je artikel te vermelden in de merkcategorie, titel/beschrijving of als hashtag.
 • Het gebruik van woorden zoals ‘geïnspireerd door’ gevolgd door een merk is ook verboden op ons platform.
 • Als je een tekst of een afbeelding gebruikt die door iemand anders is gemaakt/gepubliceerd, moet je hiervoor toestemming hebben.

 

3. Eisen voor de foto’s van de artikelen

 

De afbeeldingen die in je advertenties worden gebruikt, moeten aan de volgende eisen voldoen:

 

 • Ze moeten het artikel tonen zoals het is – beeldbewerking is niet toegestaan. We raden je ook aan om eventuele defecten, krassen, slijtage, etc. te laten zien.
 • Ze moeten scherp en duidelijk zijn. Bekijk onze fototips.
 • Ze moeten door jou zijn gemaakt met het doel de foto's op Vinted te gebruiken.
 • Ze kunnen niet worden vervangen door stockfoto's, foto's uit advertenties of afbeeldingen met een watermerk.
 • De eerste foto moet duidelijk het hele artikel weergeven. Je kunt zelf kiezen hoe je je artikel in de extra foto's wilt laten zien. Opmerking: Je kunt maximaal 20 foto's per advertentie uploaden.
 • Ze moeten de authenticiteit van je artikel laten zien. Bekijk hier onze tips.

 

COMMERCIËLE ACTIVITEITEN

 

We staan ​​geen advertenties toe van artikelen die zijn bedoeld om commercieel te verkopen. Je kunt worden beschouwd als commercieel handelend als je voldoet aan één of meer van de volgende criteria (de lijst is niet volledig):

 

 • Je verricht veel transacties (kijkend naar het aantal verrichte transacties en/of het bedrag van de verdiende inkomsten);
 • Je verkoopt een groot aantal compleet nieuwe artikelen, waaronder artikelen met kaartjes en/of artikelen met een lage waarde;
 • Je verkoopt kleding of artikelen in dezelfde stijl, maar in verschillende kleuren en maten;
 • Je verkoopt artikelen met opmerkingen als ‘kan besteld worden’;
 • Je verkoopt artikelen die je niet voor eigen gebruik hebt gekocht, maar met de bedoeling om ze te verkopen;
 • Je verkopen zijn bedoeld om een regelmatige inkomstenstroom te genereren;
 • Je hebt een rechtsvorm waardoor je je kunt bezighouden met commerciële verkoopactiviteiten en je verkoopt voor je bedrijf; 
 • Je verkoop artikelen die je zelf maakt of ontwerpt;
 • Je handelt namens een handelaar of via een andere persoon die onder de naam van de handelaar handelt en je ontvangt hiervoor een vergoeding of beloning;
 • Je verhuurt artikelen of biedt diensten aan;
 • In je advertenties gebruik je afbeeldingen van het internet of stockfoto’s.

 

We staan niet toe dat er teksten als ‘verkocht’, ‘momenteel niet op voorraad’, of ‘kijk later nog eens’ aan de titel worden toegevoegd van artikelen die al gekocht, geruild of weggegeven zijn. Klik op de knop ‘Markeren als weggegeven’ bij je advertentie, en we verbergen het voor andere leden.

Alle advertenties of andere berichten die over veiling- of biedingsactiviteiten gaan, zijn niet toegestaan. Als de prijs van je artikel ongebruikelijk laag of hoog is en niet lijkt te passen bij de echte waarde van het artikel, kan de advertentie worden beschouwd als een veilings-artikel. Lees hier hoe je jouw artikel een goede prijs geeft.

 

SANCTIES

 

Als leden onze Catalogusregels niet naleven, kunnen we de volgende maatregelen nemen:

 • Als we zien dat een advertentie van een lid moet worden gewijzigd, maken we de advertentie onzichtbaar in de kledingkast van dit lid. We sturen het lid een bericht waarin we vertellen wat er binnen 24 uur moeten gebeuren. Als het lid dit niet binnen deze periode doet, blijft het artikel verborgen.
 • Als we in een advertentie van een lid een verboden artikel zien, verwijderen we de advertentie uit de kledingkast van het lid. We sturen het lid ook een bericht waarin we vertellen waarom we dat hebben gedaan.
 • Als een lid meerdere keren verboden artikelen uploadt (dat wil zeggen: artikelen die binnen een lijst van verboden artikelen vallen zoals hierboven beschreven, artikelen van commerciële aard en alle andere artikelen die onze Gebruiksvoorwaarden en/of Catalogusregels overtreden), schorten we diens account voor onbepaalde tijd (voor bijvoorbeeld 7 dagen) op, of blokkeren we het account permanent, afhankelijk van de zaak. We informeren het lid hierover via een bericht.

Ons team behoudt zich het recht voor om bovengenoemde regels aan te passen als dat nodig is. Als je vragen hebt over de regels, neem dan gerust contact op met ons team. We helpen je graag.

Opmerking: Als je een artikel ziet dat niet lijkt te voldoen aan de bovengenoemde regels, aarzel dan niet om dit aan ons te rapporteren.