Wat is het Vinted Authenticiteitsbeleid?

Op het gebied van replica's heeft Vinted een nultolerantiebeleid. Alle luxeartikelen moeten worden voorzien van een bewijs van echtheid*, anders worden ze verborgen of verwijderd. We kunnen je ook om een bewijs van echtheid* vragen als je artikelen plaatst die gewilde doelwitten voor vervalsers zijn.

We staan geen imitaties, replica’s of artikelen met een nepmerknaam toe. Dat betreft de productie, import en verkoop van producten met een namaak handelsmerk van een echt merk of merken die net doen alsof ze het echte merk zijn. Deze maken hiermee inbreuk op het intellectueel eigendomsrecht. Het plaatsen van namaakartikelen of replica's is in strijd met de wetgeving, met de rechten van derde partijen en gaat ook tegen het beleid van Vinted in.

  • Verdachte artikelen worden verborgen en je wordt gevraagd om een bewijs van echtheid te verstrekken. Je kunt dat doen door een foto van het bewijs van echtheid in je advertentie toe te voegen.
  • Artikelen die authentieke producten imiteren worden permanent verwijderd.
  • Opzettelijk geplaatste namaakartikelen worden verwijderd en het lid wordt geblokkeerd.
  • Iedereen die het authenticiteitsbeleid van Vinted herhaaldelijk en opzettelijk overtreedt, wordt permanent geblokkeerd.

*Bewijs van echtheid is een foto van de bon/certificaat/label, logo, patroon, stikwerk, originele verpakking/datumcode/authenticiteitscode of enige andere relevante informatie waarmee de echtheid van je artikel kan worden vastgesteld.

Goed om te weten

  • Als je een verdacht artikel ziet, meld het alsjeblieft.
  • Je kunt alleen het echte merk aangeven voor het artikel. Als je andere merknamen noemt, schend je het intellectueel eigendomsrecht en kan het artikel worden verwijderd.
  • Onthoud je altijd van het uploaden van een artikel dat mogelijk namaak is. Op die manier vermijd je ongewenste aandacht van merkeigenaren, wetshandhavers en het Vinted Team.
Heb je iets aan dit antwoord gehad? of