Prijslijst

Laatst bijgewerkt: 7 April 2022

Deze Prijslijst geeft aan welke vergoedingen Gebruikers verschuldigd zijn en/of hoe deze worden berekend bij het gebruik van Vinted.

  1. Vergoedingen voor kopersbeschermingsdiensten

Kopersbescherming en Kopersbescherming Pro (samen de "Kopersbeschermingsdiensten") worden door VINTED tegen betaling aangeboden bij elke aankoop die wordt gedaan met "Nu kopen", waarbij de Koper profiteert van veilige betalingen, het Restitutiebeleid van Vinted en de klantenondersteuning van Vinted (zie onze Algemene Voorwaarden en Pro Verkopersvoorwaarden voor volledige informatie).  

Kopersbescherming Pro-vergoeding wordt als volgt berekend:

  • een vast bedrag van 0,7 euro plus
  • een bedrag gelijk aan 5% van de tussen de koper en de verkoper overeengekomen prijs van het artikel (exclusief verzendkosten, eventuele bijkomende kosten).

*Let op: Wanneer de Koper een consument is, is de btw inbegrepen in de vergoeding voor de kopersbescherming, evenals in de vergoeding voor kopersbescherming Pro. Indien de Koper Pro Gebruiker is, vallen dergelijke diensten onder de btw-verlegging, wat betekent dat de btw niet inbegrepen is en door Pro Gebruiker zelf moet worden aangegeven en betaald. Hetzelfde geldt voor andere betaalbare Aanvullende Diensten die hieronder worden beschreven (zoals de "Bumping", de "Wardrobe Spotlight", etc.).

  1. Vinted Geïntegreerd Verzendsysteem

Vinted biedt de volgende verzendopties:

  1. Geïntegreerde verzendetiketten (pre-paid etiketten gegenereerd op Vinted);
  2. Verzendinstructies; of
  3. Aangepaste verzending.

Deze verzendkosten worden betaald door de Koper bij de aankoop van het artikel via de knop "Nu kopen". Verzendkosten worden aangegeven aan kopers vóór aankoop van item, afhankelijk van gekozen optie en locatie. De volgende verzendopties zijn beschikbaar, afhankelijk van of u een Koper, Verkoper of Pro Verkoper bent:

 

 

Geïntegreerde verzending

Instructies voor verzending

Aangepaste verzending

Een Koper koopt bij een individuele Verkoper

Een Koper koopt bij een Pro Verkoper 

X

X

Een Pro Gebruiker koopt bij een Pro Verkoper

X

X

  1. Soorten services voor de promotie van artikelen en door verkopers te betalen vergoedingen 

Zowel verkopers als professionele verkopers kunnen de zichtbaarheid van artikelen verbeteren door te kiezen voor de volgende diensten:

3.1 ‘Bumping’ van vermelde artikelen

Artikelen die worden vermeld op Vinted kunnen betere zichtbaarheid krijgen in de artikelfeed/newsfeed en de zoekresultaten in de catalogus van andere leden. Een dergelijke plaatsing gebeurt wanneer het lid 'bumping'-diensten koopt en wordt één keer per dag herhaald gedurende een bepaald aantal dagen, of totdat het artikel wordt verkocht – afhankelijk van wat het eerst komt.

De duur van de "Item Bump" kan 3 of 7 kalenderdagen bedragen.

De vergoeding voor ‘bumping’ van vermelde artikelen varieert afhankelijk van de gekozen duur en de artikelcategorie. Eventuele van toepassing zijnde btw zal worden opgenomen in de prijs die bij een kassa wordt getoond. Vinted behoudt zich het recht voor om het bedrag van de Item Bump Fee te wijzigen indien de prijs van het item wordt gewijzigd na aankoop van de Item Bumping Service.

De geselecteerde duur van de bump en de respectieve toepasselijke vergoeding zullen u bij de betaling worden meegedeeld. U ontvangt ook een e-mail met een aankoopbevestiging op uw geregistreerde e-mailadres. Een Bump is een geautomatiseerde dienst voor eenmalig gebruik en is niet overdraagbaar van het ene item naar het andere of tussen Gebruikers.

Vinted zal je voorzien van statistieken over hoeveel mensen je gebumpt item hebben gezien en er interactie mee hebben gehad. Meer informatie over de artikelen op de ‘bumping’-lijst vindt u hier.

Houd er rekening mee dat als een artikel op de ‘bumping’-lijst wordt verwijderd omdat dit niet in overeenstemming is met onze Catalogusregels, de bumping niet wordt gerestitueerd.

3.2 "Wardrobe Spotlight"

Artikelen die worden vermeld op Vinted kunnen worden gepromoveerd naar een aparte sectie in de artikelfeed/newsfeed en de zoekresultaten in de catalogus van andere leden op basis van de voorkeuren van de leden, catalogusfilters en de meest favoriete artikelen. Houd er rekening mee dat u niet kunt kiezen welke artikelen zichtbaar zijn als onderdeel van uw Wardrobe Spotlight. Deze functie werkt alleen als u 5 of meer artikelen hebt geüpload voor verkoop tijdens de 7-daagse periode van de Wardrobe Spotlight. De Spotlight is 7 opeenvolgende kalenderdagen geldig en de periode van 7 dagen blijft lopen, zelfs als er gedurende deze periode geen 5 artikelen te koop zijn. Wardrobe Spotlight eindigt zodra de periode van 7 dagen is afgelopen. Let op: Wardrobe Spotlight is een geautomatiseerde service voor eenmalig gebruik en is niet overdraagbaar tussen leden.

Vinted zal u wekelijks statistieken tonen met informatie over hoeveel mensen artikelen in uw Wardrobe zagen en er op hebben gereageerd. Meer informatie over de functie Wardrobe Spotlight is beschikbaar hier.

De kosten voor het gebruik van Wardrobe Spotlight bedragen €6,95 (inclusief BTW). Het toepasselijke tarief en de Spotlight-duur worden u bij het afrekenen getoond en u ontvangt een e-mail met een aankoopbevestiging naar uw geregistreerde e-mailadres. Let op dat als:

  1.  één of meer artikelen waar u Item Promotion Services heeft gekocht, wordt verwijderd omdat het niet voldeed aan onze Catalogus regels en/of Algemene Voorwaarden; of
  2. U bent geblokkeerd wegens overtreding van onze Algemene Voorwaardenof  Catalogus regels

eindigt de Item Promotion Service en ontvangt u geen restitutie.