Saldo in behandeling

Wanneer een koper voor het artikel betaalt, wordt de betaling als ‘in behandeling’ weergegeven in de Vinted Portemonnee

Elke betaling die op ‘in behandeling’ staat, wordt tijdelijk door onze betaaldienst bewaard totdat de bestelling is afgerond. 

Wanneer de bestelling wordt voltooid, is afhankelijk van de verkoper:

Zodra de bestelling is voltooid, wordt de betaling verplaatst naar ‘Beschikbaar saldo’.

Opmerking
Is je bestelling voltooid, maar staat het saldo nog steeds op in behandeling? Dan moet je je Vinted Pro Portemonnee activeren.
Beschikbaar saldo

Alleen tegoeden onder ‘Beschikbaar saldo’ zijn toegankelijk voor de koper. De koper kan dit laten uitbetalen op hun bankrekening, of gebruiken om te shoppen op Vinted.

Als je het geld niet uit laat betalen, wordt het automatisch gebruikt voor je volgende aankoop op Vinted. Houd er daarom rekening mee dat je het bedrag in je Vinted Portemonnee kunt gebruiken om iets bij andere leden te kopen (kosten voor de Kopersbescherming en verzendkosten kunnen ook worden gedekt).

Waarom doen we dit?

Het uitstellen van de beschikbaarheid van betalingen is een veelgebruikte methode op online marktplaatsen. We doen dit om te kunnen garanderen dat Vinted voor zowel kopers als verkopers veilig is. 

Als er iets verkeerd gaat, zorgen wij mogelijk voor een terugbetaling aan de koper – zie ons Terugbetalingsbeleid. De koper en verkoper kunnen ook proberen samen een oplossing overeen te komen.

Jouw geld en privégegevens zijn veilig en worden nooit openbaar gemaakt.

Heb je iets aan dit antwoord gehad? of
Neem contact met ons op