Hoe kan ik artikelen ruilen?

Heb je op Vinted iets gezien wat je leuk vindt en wil je weten of het lid dat het artikel aanbiedt met je wil ruilen? Kijk of je het ruilsymbool bij het artikel ziet:

Als je dat icoontje ziet, wil het lid misschien wel met je ruilen. Als je allebei op deze manier je artikel hebt 'gekocht', lees dan de verzendinstructies en bewaar je verzendbewijs goed, totdat je het artikel hebt ontvangen.

Dat doe je als volgt:

  1. Zodra je hebt afgesproken wat je wilt ruilen, moeten jullie allebei bepalen wat jullie artikelen samen waard zijn (laten we bijvoorbeeld zeggen dat jullie er allebei mee instemmen dat jullie artikelen € 10 waard zijn).
  2. Jullie moeten dan allebei de prijs van jullie artikelen wijzigen naar de overeengekomen artikelwaarde door op 'Bewerken' te klikken, rechtsboven in de advertentie.
  3. Vervolgens moeten jullie allebei op de knop 'Koop nu' klikken voor de artikelen die jullie gaan ruilen.
  4. Zodra jullie allebei je artikelen op deze manier hebben 'gekocht', moeten jullie de 'Verzendinstructies' openen en je PostNL-bon goed bewaren, totdat het artikel wordt afgeleverd.

Jullie betalen alsnog de Vinteds kopersbescherming, die dan als verzekering (of 'ruilverzekering'!) dient. Wanneer jullie de geruilde artikelen krijgen, ontvangen jullie allebei de betaling voor je artikel(en). Dit betekent dat jullie alleen de verzendkosten en de 5% plus € 0,70 kopersbescherming voor de deal betalen!

Goed om te weten

  • Als je artikelen via het Vinted-systeem ruilt, ben je er zeker van dat de ruil veilig is en door ons wordt beschermd en ondersteund. Als je een artikel buiten Vinted om ruilt en het gewenste artikel niet ontvangt, zullen we ons best doen om je te helpen. We kunnen je echter niet vergoeden voor het verlies en we kunnen je artikel ook niet opvragen bij de pakketdienst.
  • Als het ontvangen artikel is beschadigd of niet overeenkomt met de beschrijving in de catalogus, kunnen we niet garanderen dat dit wordt vergoed, tenzij je de ruilverzekering hebt gebruikt.
Heb je iets aan dit antwoord gehad? of