Hoe kan ik artikelen ruilen?

Heb je op Vinted iets gezien dat je leuk vindt en wil je weten of het lid dat het artikel aanbiedt met je wil ruilen? Kijk of je het ruilsymbool ziet bij het artikel:

Als je dat icoontje ziet, wil het lid misschien wel met je ruilen. Als je allebei op deze manier je artikel hebt 'gekocht', lees dan de verzendinstructies en bewaar je verzendbewijs goed totdat je het artikel hebt ontvangen.

Dat doe je zo:

  1. Zodra je hebt afgesproken wat je wilt ruilen, moeten jullie allebei bepalen wat jullie artikelen samen waard zijn (laten we bijvoorbeeld zeggen dat jullie er allebei mee instemmen dat jullie artikelen 10€ waard zijn).
  2. Jullie moeten dan allebei de prijs van jullie artikelen wijzigen naar de overeengekomen artikelwaarde door op "Bewerken" te klikken rechtsboven in de advertentie.
  3. Vervolgens moeten jullie allebei op "Koop nu" klikken voor de artikelen die jullie gaan ruilen.
  4. Zodra jullie allebei je artikelen hebben "gekocht" op deze manier, moeten jullie de "Verzendinstructies" openen en je PostNL bonnetje van het postkantoor goed bewaren tot het artikel wordt afgeleverd.

Jullie betalen alsnog de Vinteds Kopersbescherming, die dan als verzekering (of 'ruilzekering'!) dient. Wanneer jullie de geruilde artikelen krijgen, ontvangen jullie allebei de betaling voor je artikel(en). Dit betekent dat jullie alleen de verzendkosten en de 5% + 0.70€ kopersbescherming voor de deal betalen!

Goed om te weten:

  • Als je artikelen ruilt via het Vinted-systeem, ben je er zeker van de ruil veilig is en door ons wordt beschermd en ondersteund. Als je een artikel buiten Vinted om ruilt en het gewenste artikel niet ontvangt, zullen we ons best doen om je te helpen. We kunnen je echter niet vergoeden voor het verlies en we kunnen je artikel ook niet opvragen bij de pakketdienst.
  • Als het ontvangen artikel beschadigd is of niet overeenkomt met de beschrijving in de catalogus, kunnen we niet garanderen dat je hiervoor wordt vergoed tenzij je de ruilverzekering gebruikt hebt.
Heb je iets aan dit antwoord gehad? of