Ons Privacybeleid zal veranderen

Vanwege de nieuwe wettelijke vereisten in termen van gegevensbescherming in Europa updaten we ons Privacybeleid om deze veranderingen weer te geven. Dat zullen we natuurlijk niet kunnen doen zonder je te laten weten wat dit allemaal inhoudt.

🤷 Wat is AVG?

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) harmoniseert wetten rond gegevensbescherming in de Europese Unie en verhoogt de bescherming van persoonsgegevens. Dat betekent dat de AVG onder andere preciseert hoe bedrijven (bijv. wij als Vinted) particulieren (bijv. jullie, onze leden) in kennis moeten stellen over de verzameling en het gebruik van hun gegevens. Daarnaast verruimt de wet de juridische mogelijkheden van particulieren (onze leden) met betrekking tot hun data: de recht op inzage, de recht op verwijdering en op dataportabiliteit.

🙋‍ Wat betekent dat voor mij?

We hebben ons Privacybeleid voor www.vinted.nl en de Vinted app geüpdatet om de kern van de AVG volledig en duidelijk te beschrijven:

- Welke van je gegevens we verzamelen in verband met het gebruik dat je van onze diensten maakt
- Wat we ermee doen
- Welke rechten je hebt met betrekking tot deze gegevens.

Door de actualisering van ons Privacybeleid veranderen we geen van de huidige instellingen van je Vinted account noch voeren we veranderingen in de wijze waarop we je gegevens gebruiken in. Mochten we ooit je persoonsgegevens willen gebruiken voor andere doeleinden dan die opgegeven in ons Privacybeleid, zullen we dat zeker van tevoren aangeven en, indien dat wettelijk verplicht is, zullen we ook om je toestemming vragen.

⏰ Wanneer wordt de AVG van kracht?

Het geactualiseerde Privacybeleid is van toepassing vanaf heden en je kunt het hier vinden. De nieuwe Europese wetgeving treedt in werking voor iedereen op 25 mei 2018.

Als je enige zorgen/vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Vinted is over jou. Dat wordt gevierd met onze nieuwe look.

Denk eraan wat Vinted bijzonder voor jou maakt.

De mogelijkheid om direct met elk lid te spreken?
Het feit dat je geld kunt verdienen door kleding die je niet meer draagt te verkopen?
Of de functies die je helpen om precies wat je nodig hebt te vinden en te kopen?

Wat Vinted bijzonder voor ons maakt is onze community van bijna 20 mijloen mensen in 10 landen. We hebben een lange weg afgelegd sinds het begin in maart 2008. Veel van wat je nu op Vinted kunt vinden werd op basis van je feedback gemaakt.

Daarom geven we Vinted een heldere look om jullie allemaal beter te weerspiegelen. Je zult merken dat onze hele uitstraling iets netter is zodat de advertenties van onze leden opvallen. De nummer-éénverandering is echter ons logo.

Het is nu handgeschreven om het persoonlijke tintje te vertegenwoordigen dat in de hele community aanwezig is:

💌  een bedankbriefje dat je aan het artikel toevoegt wanneer je hem verstuurt
✍🏼  één op één communicatie met de andere leden
💗  en ook de connecties en nieuwe vriendschappen die elke dag op Vinted ontstaan

Kijk even rond - het is steeds de Vinted waar je aan gewend bent, met een paar verbeteringen in het ontwerp. Als je je mening over de nieuwe look wilt delen, begin hier.

Vind wat je nodig hebt sneller - gebruik abonnementen op zoekopdrachten
18. Juli 2017

Ben je op zoek naar iets specifieks? Nike sneakers voor minder dan € 50? Of een nieuwe zwarte jurk met prijskaartje nog eraan?

Nu kun je makkelijk een abonnement op zoekopdracht instellen en we laten je weten wanneer een artikel dat aan je zoekcriteria voldoet is geüpload. Om een aanmelding aan te maken, gebruik het klokicoon in de rechterbovenhoek van je zoekresultatenscherm. Je kunt het klokje ook in je zoekbalk vinden.

Één keer per dag sturen we jou een e-mail en een pushmelding over artikelen die aan je zoekcriteria voldoen. Zodoende zal je de kledingstukken die je nodig hebt nooit missen.Alle je abonnementen op zoekopdrachten zijn toegankelijk vanuit het zoekscherm. Hier vind je ook een lijst met recentelijke zoekopdrachten en klikken op het klokje is alles wat je moet doen om een abonnement aan te maken - probeer het vandaag.

Geef ons je product feedback over Vinted
11. April 2017

Weet je over een specifieke verbetering die je graag op Vinted wilt zien? Nu wordt het nog makkelijker om je ideeën te delen met ons team.

We hebben hier een speciaal formulier voor gemaakt waardoor je bruikbare feedback kunt indienen en ons vertellen welke veranderingen je graag wilt zien en waarom.

Sommige van de favoriete functies van onze community zijn tenslotte door de leden zelf voorgesteld - filtreren van zoekopdrachten, opgeslagen zoekopdrachten en andere.

We zullen niet reageren op berichten die we door middel van dit formulier ontvangen, maar alle meningen en suggesties worden wel met ons team gedeeld.

Heb je waardevolle feedback? Deel het dan met ons hier.

Betere opties voor rapporteren op Vinted
23. Januari 2017

In verband met een voortdurende inspanning om vertrouwen en veiligheid op Vinted op te bouwen, heeft ons team verbeterd de manier waarop je ons op ongepaste inhoud of gedrag kunt wijzen.

Voorheen was deze functie niet altijd beschikbaar op onze app. Nu is het sturen van een melding op deze wijze niet alleen mogelijk, maar het neemt slechts een minuut in beslag.

Als je je dus ooit bezorgd of beledigd voelt door:

- Een privé-bericht dat je hebt ontvangen
- Een artikel in de Vinted catalogus
- Ongepaste inhoud op een Vinted profiel
- Een forumbericht

Dan kun je ons team waarschuwen door een melding te sturen. Om dit te doen, klik gewoon op de vlag icoon die je op Vinted ziet. In privé-berichten vind je deze optie onder het (i) knopje.

Vinted is een community en het kost heel weinig moeite van iedereen om het veilig te houden. Als je iets slechts ziet, neem alsjeblieft de tijd om het te rapporteren en wij zullen het zo snel mogelijk checken. Daarnaast kunnen we dat volgen om toekomstige verdachte activiteiten automatisch te herkennen.

Kosten op Vinted veranderen
09. Januari 2016

Op 11 januari loopt onze promotie van 0% verkoopkosten ten einde.

Het goede nieuws voor verkopers is dat we op basis van jullie feedback en onze ervaringen met andere markten hebben besloten het verkopen gratis te houden op Vinted. Je krijgt dus altijd de volledige verkoopprijs van je artikelen.

In plaats daarvan worden er aankoopkosten gerekend voor bestellingen op Vinted gedaan met gebruik van credit card, PayPal en iDeal. Er worden bij kopers 5% van de bestelwaarde plus een vastgestelde €0.70 cent in rekening gebracht.

Deze kosten dekken betalingsverwerking, anti-oplichting maatregelen en toegang tot snelle ondersteuning van ons support team voor het geval dat er iets misgaat met jouw bestelling. Daarnaast zal het helpen om de Vinted-marktplaats in stand te houden waardoor onze community stijltips kan blijven delen en gelijkgestemde mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Alle aankoopkosten die er voor je bestelling worden gerekend zullen duidelijk zichtbaar zijn bij het afrekenen, je wordt dus nooit onaangenaam verrast.

Geef ons jouw feedback

Met meer veiligheid en nog betere ondersteuning is het nu de beste tijd om je kledingkast op te ruimen en meer te verkopen.

Nu nog meer afgestemd op je behoeften
06. December 2016

Het zoeken naar iets dat je nodig hebt in een catalogus met miljoenen artikelen kan soms best lastig zijn. Wij hebben je wensen aangehoord en wij hebben er ook een antwoord op. De nieuwe sorteerfunctie laat je door onze catalogus bladeren en zoeken op een manier die jou het beste past. De nieuwe functie is nu alleen op de app beschikbaar, maar het komt binnenkort ook op het web.

Je kunt nu in de catalogus zoeken en je zoekresultaten sorteren op:
• Relevantie
• Prijs: hoog-laag
• Prijs: laag-hoog
• Nieuwste artikelen eerst

De artikelen die je wilt zijn nu slechts een klik verwijderd!

Er is ook geweldig nieuws dat de verkopers te wachten staat. Ooit een artikel geplaatst maar midden in het proces moest je iets belangrijks doen waardoor je de advertentie kwijt bent geraakt? Niets meer over zeggen! Je kunt nu artikelconcepten opslaan in 'Mijn artikelen' en pas later toevoegen . En je kunt je concept eeuwenlang zowel via de app als via de website bijwerken, zodat er niets weer verloren raakt.

Nieuws van Vinted
02. November 2016

Wij willen graag met jullie delen een aantal recente verbeteringen van onze communicatie met jullie hier op Vinted. Het gaat om de volgende veranderingen:

1. Vanaf nu af aan worden alle officiële informatie en mededelingen over nieuwe functionaliteiten op Infobord geplaatst. Dat zal jullie helpen om alle nieuwsberichten in een ogenblik te vinden. De nieuwste mededelingen worden altijd bovenaan weergegeven en de oudere vinden jullie in het archief. Daarnaast zullen jullie ons veel constructiever feedback kunnen geven door op een knop te klikken en vervolgens een korte enquête in te vullen, direct vanuit Infobord.

2. Ons Hulp Centrum wordt het eerste aanspreekpunt indien je vragen hebt. Het wordt dagelijks verbeterd en geüpdatet. Tegenwoordig bevat het antwoorden op alle vragen waarmee jullie het vaakst te maken hebben. In gevallen waarin je de informatie die je zoekt niet kunt vinden of je een specifiek probleem hebt, kun je op de knop “Neem contact met ons op” klikken om snel hulp te krijgen van ons support team.

3. Ten slotte is er een verandering in het forum. Vanaf 5 november beantwoordt ons team niet meer de vragen op het forum. Wij weten echter dat het forum belangrijk is voor jullie, het blijft dus wel een platform voor communicatie tussen de leden.

Wij brengen deze wijzigingen aan om Vinted efficiënter te maken; en wij zijn er zeker van dat ze de hele community ten goede komen. Geen zorgen - jullie zullen nooit de belangrijke informatie missen!